Search

Hvordan kan video hjelpe din inbound-strategi?


a woman talking to the camera

Inbound markedsføring handler om å lage relevant og verdifullt innhold for målgruppen din. Når det gjelder verdifullt innhold, er video en av de mest virkningsfulle verktøyene noensinne.

Her vil jeg gå inn på noen emner jeg skal dekke slik at du kan komme i gang med å inkludere video i din inbound-strategi.


1. Hvilke type videoer bør du lage?

2. Hvordan påvirker videoinnhold SEO?

3. Hvordan bør du distribuere videoinnholdet ditt?

4. Hvordan bør du måle suksessen til videoen din?


1. Hvilke type videoer bør du lage?


Først og fremst bør du kartlegge ulike faser målgruppen din kan befinne seg i ved å følge kjøpsreise-modellen. Deretter bør du lage relevant innhold tilpasset hver enkelt fase.

Her er tre faser i kjøpsreisen som målgruppen din går gjennom:


 • Erkjennelsesfasen

 • Evalueringsfasen

 • Beslutningsfasen


Erkjennelsesfasen: I denne fasen har målgruppen din et problem og de leter etter en løsning på problemene sine. Derfor bør videoen du lager svare på de brennende spørsmålene de har og løse problemene deres.


A man is promoting himself in front of the camera

Hvilken type video bør du lage for Erkjennelsesfasen?


 • Opplærings og how-to-videoer

For å lage disse videoene anbefaler jeg at du skriver ned noen spørsmål du tror målgruppen din har. Ofte stilte spørsmål er en god start. Det kan være alt fra produktet eller tjenestene du tilbyr til bransjen du jobber i.


 • Lag video versjon av bloggene dine

Dette er en fin måte å gjenbruke innholdet du allerede har. Du bør legge inn denne videoen på bloggen. Folk liker å ha alternativer. Det er alltid noen som foretrekker å se på videoer fremfor en lang artikkel.

Du kan også publisere videoen på YouTube-kanalen din og koble den til bloggen. Dette er en effektiv måte å øke trafikken fra YouTube til nettstedet ditt.


 • Presentasjonsfilm

En presentasjonsfilm viser potensielle kunder hva bedriften din gjør og hvordan det kan bidra til å løse problemer. Fortell historien din, finn målgruppens smertepunkter, og gi en løsning til smertepunktene. Du kan deretter bruke denne videoen til å kjøre videoannonser på sosiale medier eller publisere den på YouTube eller hjemmesiden din.


Evalueringsfasen: Du har nå vist at du er der for målgruppen din, og kan hjelpe dem å løse problemer. De fant innholdet ditt nyttig og verdifullt, og har blitt besøkende på din hjemmeside.

Evalueringsfasen handler om å la de nye besøkende bli bedre kjent med merkevaren din. Derfor bør du lage videoer som forklarer hvorfor nettopp du kan hjelpe dem med å løse deres problemer.


interview with an expert

Hvilken type video bør du lage for Evalueringsfasen?


Evalueringsfasen handler om å begeistret folk ved å vise hva du tilbyr i detalj.

 • Webinar

Du kan velge et tema du er ekspert i, grave dypere inn i temaet og lære bort til målgruppen din. Dette er en fin måte å samle publikums oppfølgingsspørsmål på. Det gir deg en idé om hvilken type innhold de vil se mer av.


 • Intervju med eksperter

Denne type videoen hjelper deg med å etablere autoritet og øke selskapets innflytelse. Du kan intervjue spesialister i din bedrift eller eksperter innen bransjen din.


 • Produkt - og tjenestevideo / informasjonsfilm

En promoteringsvideo om produktene og/eller tjenestene dine fremhever ethvert aspekt som gjør deg unik. Her kan du vise hvorfor du er det beste alternative blant andre konkurrenter.


Denne videoen skal inneholde en CTA (Call-to-Action) på slutten. CTA er en effektiv måte å oppmuntre publikum til å ta en ønsket handling. Det kan være å lese mer om produktene dine eller besøke nettbutikken din.


Beslutningsfasen: Var du vellykket i de forrige trinnene med besøkene dine? Klarte du å etablere autoritet og tjene deres tillit? Da har du klart å konvertere besøkende dine til potensielle kunder.


testimonial video

Hvilken type videoer bør du lage for beslutningsfasen?


 • Referansefilm

En referansefilm er som produktanmeldelse. Det er en smart måte å vise hvordan du løste et spesifikt problem for en eksisterende kunde.


 • Om Oss - video

Om oss-video viser hvor autentisk merkevaren din er. Det kan handle om hvordan det er å være ansatt i bedriften din eller historien bak hvorfor du som gründer startet selskapet ditt.


2. Hvordan påvirker videoinnhold SEO?


Ved å inkludere video på nettsiden, gir du målgruppen din en god grunn til å bli lengre på nettstedet ditt. Noen ganger opptil dobbelt så lenge. Dette kan bidra til å redusere fluktfrekvensen, og øke den organiske rangeringen som betyr å øke SEO.


Husk å optimalisere videoen din for google søk. Slik gjør du det:

 • Lag engasjerende og relevant video tittel og skriv hva videoen handler om

 • Tekst videoen for sosiale medier og tilpass lengden på videoen til ulike digitale plattformer

 • Lag relevante og fine miniatyrbilder

 • Optimaliser bloggen, websiden eller landingssiden om de inkluderer video. Dette sikrer at nettsidene dine er også relevante og har innhold av god kvalitet


a finger on a mobile screen


3. Hvordan bør du distribuere videoinnholdet ditt?


Bruk eide, betalte og fortjente distribusjonskanaler for å distribuere videoinnholdet ditt effektivt. Slik gjør du det:


Eide kanaler: Publiser videoen din på:

 • Nettsted, blogginnlegg og e-bøker

 • Nyhetsbrev, salgsfremmende e-post og landingsider

 • Bedriftens sosiale mediekanaler (organisk)

Du kan også legge inn video i pressemelding.


Betalte kanaler: Lag videoannonser for:

 • Sosiale mediekanaler (paid social)

 • Google-annonser

 • Bransjerelaterte tredjepartsplattformer (sponset innhold / native advertising)


Fortjente kanaler: Hvis videoinnholdet ditt resonnerer med publikum, deler de innholdet ditt organisk. Du kan også få videoen omtalt i en annen blogg eller bransjerelaterte tredjepartsplattformer gratis.


4. Hvordan bør du måle suksessen til videoen din?


Nå som du vet hvilke type videoer du kan lage og hvordan du kan bruke dem effektivt, må du spore og måle suksessen til videoene dine. Her er hvordan du måler suksessen til videoinnholdet ditt:

 • Antall visninger for erkjennelsesfasen: Antall visninger viser hvor mange har sett videoen din. Her er det viktig å være oppmerksom på unike seere. (3 sekunder videovisning på Facebook eller Instagram, og 30 sekunder videovisning på YouTube)

Men hvorfor denne antall visninger? Målet med erkjennelsesfasen er å tiltrekke så mange du kan og fokusere på eksponering.


 • Visningsfrekvens (Video Completion Rate) for evalueringsfasen: Visningsfrekvens refererer til en prosentandel på hvor mange har spilt videoen din til slutt. Dette nøkkeltallet gir innsikt i hvor engasjerende og verdifullt videoinnholdet ditt er.

Når folk ser en video ferdig, betyr det at de er interesserte i produktet eller tjenestene dine. Dette føret til at de vurderer deg som den beste leverandør av løsningen.


En annen fordel med at besøkende ser ferdig innholdet er at de blir mye lengre på nettstedet ditt. I forholdt til SEMrush er Time on site ( tiden folk bruker mens de besøker din nettside) nummer to rangeringsfaktor etter direkte besøk som påvirker SEO.


Dette betyr at Google belønner deg med en høyere rangering basert på hvor lenge de besøkende oppholder seg på nettstedet ditt.


 • Konvertering for beslutningsfasen: Konvertering viser antall potensielle kunder som fullførte en ønsket handling. Konvertering i form av registrering på nyhetsbrev, nedlasting av e-bøker eller salg er noen eksempler på at konvertering har funnet sted.
5 views